Ekologiczne naczynia z trzciny cukrowej

Talerz z trzciny cukrowej jak powstaje? – Trzcina cukrowa znana jest przede wszystkim jako surowiec używana do produkowania cukru jadalnego. Wyciska się z niej sok, a w efekcie powstaje produkt uboczny tzw. bagassa, która służy do produkcji naczyń. Zanim to jednak nastąpi, bagassa jest rozdrabniana, czyszczona i mieszana z wodą. Potem wtłacza się masę do formy. Opakowania z trzciny cukrowej mogą być usuwane razem z odpadami spożywczymi (w zależności od obowiązujących przepisów prawa lokalnego). Certyfikacja EN 13432.

Wytrzymałe i naturalnie wyglądające menuboxy, miseczki i talerze z trzciny cukrowej

Specyfikacja naszych opakowań z trzciny cukrowej

100 % kompostowalne

Wytrzymują temperatury

od -20°C do 220°C

Bardziej wytrzymałe

od naczyń papierowych

Można używać

w piekarniku, mikrofalówce, lodówce, zamrażarce
eko naczynia z trzciny cukrowej

100 % biodegradowalne

Utrzymują temperaturę

Świetnie izolują termicznie

Idealne do

potraw gorących, mokrych, oleistych

Duży wybór

kształtów i rozmiarów

EKOLOGICZNE MISKI Z TRZCINY CUKROWEJ

Wyroby z trzciny cukrowej są szczególnie solidne i mają gładką powierzchnię

Trzcina cukrowa jest corocznie odnawialną trawą. Do produkcji misek stosuje się część rośliny (bagass), która pozostaje po ekstrakcji soku cukrowego. Naczynia z bagassy są w 100% biodegradowalne i kompostowalne.

Ulegają biodegradacji w ciągu 90 dni tworzą kompost dostarczając naturalnych składników dla gleby. Produkty te nie przeciekają i są odporne na tłuszcz, jak i na wysokie oraz niskie temperatury. Ponadto są sztywne i wygodne w użyciu.

ekologiczne miski z trzciny cukrowej

EKOLOGICZNE TALERZE Z TRZCINY CUKROWEJ

Wyroby z trzciny cukrowej są szczególnie solidne i mają gładką powierzchnię

ekologiczne talerze z trzciny cukrowej

W swojej ofercie posiadamy całą gamę biodegradowalnych talerzy z trzciny cukrowej wyprodukowanych na bazie bagassy. Ulegają biodegradacji.

Nie przeciekają i są odporne na tłuszcz oraz wysokie i niskie temperatury. Są sztywne i wygodne w użyciu.

Dodatkowo dzięki wysokiej estetyce, talerze z trzciny cukrowej mogą z powodzeniem zastąpić talerze ceramiczne. Mają estetyczny wygląd, wyglądają bardzo elegancko.
Talerze z trzciny cukrowej znajdują zastosowanie w barach, restauracjach, stołówkach, szpitalach, podczas eventów i bankietów.

EKOLOGICZNE MENUBOXY Z TRZCINY CUKROWEJ

Wyroby z trzciny cukrowej są szczególnie solidne i mają gładką powierzchnię

Opakowania ekologiczne z trzciny cukrowej – bagassy są w 100% biodegradowalne i kompostowalne. Ulegają biodegradacji w ciągu 90 dni i tworzą kompost dostarczając naturalnych składników dla gleby.

Nie przeciekają i są odporne na tłuszcz oraz na wysokie i niskie temperatury. Znajdują zastosowanie w barach, restauracjach, stołówkach, szpitalach. Służą do serwowania dań ciepłych i zimnych na wynos. Są sztywne i wygodne w użyciu.

ekologiczne talerze z trzciny cukrowej

W naszej ofercie

NACZYNIA EKOLOGICZNE

Zapraszamy do współpracy! Jesteśmy do dyspozycji naszych Klientów.

+48 22 784 21 80
kontakt@packman.com.pl
Dla cateringu dietetycznego, dań na wynos.
Eleganckie, o niepowtarzalnej strukturze.
Wykonane z bielonej celulozy lub bio plastiku C-PLA.
Noże, widelce i łyżki z drewna lub włókna drewnianego.
Bambusowe, ryżowe albo ze słomy pszenicznej.
0

Twój koszyk

Your Cart Is Empty